Gnocchi van pompoen met appelsien-salieboter
Porties Prep Tijd
4persoenen 20minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
4persoenen 20minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Voor de gnocchi
Voor de saus
Instructies
Voor de gnocchi
  1. Meng het eigeel met de pompoen- en de aardappelpuree.
  2. Meng de bloem met het zout en de nootmuskaat.
  3. Meng voldoende van het bloemmengsel door de pompoenpuree tot je een zacht, niet te plakkerig deeg bekomt.
  4. Kneed het deeg 2 minuten goed door elkaar en rol het vervolgens in 4 lange rolletjes van +/- 1,5 cm dik.
  5. Snijd de deegrolletjes in stukjes van 1,5 cm en rol ze door een beetje bloem. Schud de overtollige bloem af.
  6. Eventueel kan je met een vork over de gnocchi rollen om mooie kartelrandjes te bekomen.
  7. Kook de gnocchi gedurende 2 à 3 minuten in licht gezouten kokend water tot ze boven komen drijven.
  8. Maak ondertussen de saus.
Voor de saus
  1. Smelt de boter in een pan en laat ze kleuren tot ze net bruin begint te worden.
  2. Voeg de salieblaadjes toe en laat deze gedurende +/-1 minuut bakken tot ze krokant zijn.
  3. Voeg de gekookte, uitgelekte gnocchi toe en roer alles door elkaar.
  4. Haal de pan van het vuur en voeg het sap van de halve appelsien toe.
  5. Schep de gnocchi in een bord, rasp er de Parmezaanse kaas over en dien onmiddellijk op.