Courgettes in ’t zuur
Prep Tijd
15
Passieve Tijd
60
Prep Tijd
15
Passieve Tijd
60
Ingrediƫnten
Voor ’t zuur
Instructies
  1. Snijd de courgettes met een mes of mandoline in dunne schijfjes en doe ze samen met de sjalot in een grote kom.
  2. Besprenkel de courgettes met het zout en overgiet ze met koud water.
  3. Voeg eventueel royaal ijsblokjes toe en laat de groenten 1 uur zo staan.
  4. Doe ondertussen de ingrediƫnten voor het pekel-vocht in een pot en breng het zachtjes aan de kook tot de suiker volledig opgelost is.
  5. Laat de pekel een beetje afkoelen. Het vocht moet nog wel warm zijn.
  6. Giet na 1 uur de courgettes af en dep ze droog met een propere theedoek of keukenrol. De courgettes moeten goed droog zijn om het pekel-vocht niet aan te lengen.
  7. Meng de courgettes door de pekel en schep het geheel in de gesteriliseerde potten.
  8. Schroef het deksel op de potten en zet ze voor een paar dagen in de ijskast.
  9. Indien je de potten koel bewaart blijven de gepekelde groenten zeker een aantal weken goed.