Havermout muffins met kokos en bosbessen
Porties Prep Tijd
12muffins 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
12muffins 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Meng het bloem met het bakpoeder, de suiker, het zout en de geraspte kokos.
  2. Meng in een andere kom het ei, de melk en de gesmolten boter tot een glad beslag. Voeg het restje havermoutpap toe en breek eventuele brokjes met een vork.
  3. Giet het beslag bij de bloem, voeg de bosbessen toe roer door elkaar tot alles niet gemengd is.
  4. Vet een muffinvorm in met een beetje olijfolie en lepel het beslag in de vorm tot +/- 2 cm onder de rand.
  5. Bak de havermout muffins gedurende +/- 20 min in een op 200°C voorverwarmde oven. Prik een tandenstoker in het midden van een muffin om te zien of deze gaar is. Als er geen beslag aan de tandenstoker blijft plakken, zijn de muffins genoeg gebakken.
  6. Laat de havermoutmuffins kort afkoelen en serveer ze lauw of koud. Je kan ze eventueel ook invriezen voor later.