Ga terug
+ stuks

Zelfgemaakte falafel

Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 4 uur 50 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Libanees, Mediteraans
Porties 12 stuks

Ingrediënten
  

  • 200 gram kikkererwten gedroogde
  • 1 kleine ajuin wit of rood
  • 2 handvol peterselie of een mix van verse kruiden (peterselie, koriander, salie, ...)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl peper
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1/4 tl kaneel
  • 60 ml olijfolie

Instructies
 

  • Spoel de kikkererwten en week ze minimaal 4 tot maximaal 24 uur in koud water. Giet ze vervolgens af.
  • Mix alle ingrediënten behalve de olijfolie in een blender of met een staafmixer tot je een glad mengsel bekomt. Mix er op het laatst nog 1 el olijfolie door.
  • Schenk de olijfolie op een bakplaat en zorg dat de bodem volledig bedekt is.
  • Meng met je handen telkens 2 el van het falafel-mengsel tot platte burgers van +/- 1,5 cm dik en leg ze op de geoliede bakplaat.
  • Bak de falafel gedurende 25 à 30 min in een op 190°C. Draai ze halverwege om zodat de beide kanten mooi goudbruin zijn.
Recept afdrukken Pin recept