Ga terug
+ servings

Vegetarische gratin met restjes rijst en groenten

Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Warm de olijfolie in een grote pan of wok en fruit gedurende +/- 5 min de ajuin op een zacht vuur tot deze gaar is.
  • Zet het vuur hoger en voeg de paprika en pompoen toe. Kruid met een peper en zout en bak de groenten en de knoflook gedurende +/- 10 minuten tot ze beetgaar zijn. Roer op het einde de fijngehakte peterselie erdoor.
  • Kluts de eieren met de melk, tijm en peper en zout naar smaak.
  • Voeg vervolgens de geraspte kaas, het restje rijst en de groenten toe en meng alles goed door elkaar.
  • Schep het mengsel in een ingevette ovenschaal en bak de gratin gedurende 35 à 40 minuten in en op 180°C voorverwarmde oven tot deze een krokant, goudbruin laagje heeft.
  • Laat de gratin 10 minuten afkoelen vooraleer je hem opdient.
Recept afdrukken Pin recept