Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Marokkaanse visballetjes in kruidige tomatensaus
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
50
minuten
min
Totale tijd
1
uur
uur
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Mediteraans
Porties
3
personen
Ingrediënten
1x
2x
3x
Voor de visballetjes
450
gram
witte vis
fijngehakt
3
EL
broodkruim
ik gebruikte een geplet pakje parovita krackers
1
TL
komijnpoeder
1
TL
korianderzaadjes
gemalen
1/2
TL
sambal
1/2
TL
zout
1/2
citroen(en)
de zeste
2
EL
koriander
fijngehakt
1
teentje
knoflook
fijngehakt
Voor de saus
1/2
rode paprika(s)
in blokjes
2
verse
tomaten
in blokjes
1
middelgrote
ajuin
fijngehakt
1
teentje
knoflook
fijngehakt
250
ml
tomatensaus
100
ml
water
2
EL
koriander
fijngehakt
1/2
TL
zout
1
EL
honing
Instructies
Meng alle ingrediënten voor de balletjes in een blender of hak ze door elkaar en zet opzij.
Warm de olijfolie in een stoofpan en fruit de ajuin, paprika, gemalen korianderbolletjes en knoflook gedurende 5 minuten tot deze zacht is.
Voeg tomaten, het water en de overige kruiden toe en laat de saus +/- 15 minuten sudderen.
Rol ondertussen het vis mengsel tot balletjes van +/- 4cm diameter.
Leg de visballetjes in de saus, zet het deksel op de pan en laat ze gedurende 20 à 25 minuten sudderen.
Dien op met fijngehakte koriander en bulgur, couscous, rijst of een slaatje.
Recept afdrukken
Pin recept