Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Kaassaus
Bereidingstijd
20
minuten
min
Totale tijd
20
minuten
min
Gang
Saus
Keuken
Frans
Ingrediƫnten
3
EL
boter
3
EL
bloem
1
tas
melk
1/4
TL
zout
1/4
TL
peper
1/4
TL
nootmuskaat
1
tas
kaas
je kan hier al je restjes voor gebruiken (ementhaler, gruyere, oude kaas, stilton (niet teveel), ...
Instructies
Smelt de boter.
Voeg de bloem toe laat het mengsel zachtjes garen tot het blaast zonder dat het bruin wordt.
Draai het vuur lager voeg de melk toe. Roer constant tot de saus begint te dikken.
Voeg de restjes kaas toe (geraspt) tot deze mooi gesmolten zijn.
Kruid met peper, zout en nootmuskaat naar smaak.
Recept afdrukken
Pin recept