Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Indische rijstpudding
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
45
minuten
min
Totale tijd
55
minuten
min
Gang
Dessert
Keuken
Indisch
Porties
3
à 4
Ingrediënten
1x
2x
3x
1
tas
rijst
reeds gekookt (liefst witte rijst)
3
ei(eren)
2 1/2
tas
melk
of kokosmelk
3/4
tas
suiker
snuif
zout
1
TL
vanille esscence
1
TL
citroenzeste
1/2
tas
rozijnen
1
TL
nootmuskaat
1
TL
kaneel
Instructies
Meng alle ingrediënten tot een glad beslag.
Giet het beslag in een ingeboterde ovenschaal.
Plaats de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 180 °C en bak de rijstpudding gedurende 45 min.
Kijk of de pudding gaar is door een mes in de pudding te steken. Als het mes er proper uitkomt, is de rijstpudding gaar.
Je kan de rijstpudding warm of koud opdienen, met eventueel een beetje geklopte room.
Recept afdrukken
Pin recept