Ga terug
+ servings

Gnocchi van pompoen met appelsien-salieboter

Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 persoenen

Ingrediënten
  

Voor de gnocchi

Voor de saus

Instructies
 

Voor de gnocchi

  • Meng het eigeel met de pompoen- en de aardappelpuree.
  • Meng de bloem met het zout en de nootmuskaat.
  • Meng voldoende van het bloemmengsel door de pompoenpuree tot je een zacht, niet te plakkerig deeg bekomt.
  • Kneed het deeg 2 minuten goed door elkaar en rol het vervolgens in 4 lange rolletjes van +/- 1,5 cm dik.
  • Snijd de deegrolletjes in stukjes van 1,5 cm en rol ze door een beetje bloem. Schud de overtollige bloem af.
  • Eventueel kan je met een vork over de gnocchi rollen om mooie kartelrandjes te bekomen.
  • Kook de gnocchi gedurende 2 à 3 minuten in licht gezouten kokend water tot ze boven komen drijven.
  • Maak ondertussen de saus.

Voor de saus

  • Smelt de boter in een pan en laat ze kleuren tot ze net bruin begint te worden.
  • Voeg de salieblaadjes toe en laat deze gedurende +/-1 minuut bakken tot ze krokant zijn.
  • Voeg de gekookte, uitgelekte gnocchi toe en roer alles door elkaar.
  • Haal de pan van het vuur en voeg het sap van de halve appelsien toe.
  • Schep de gnocchi in een bord, rasp er de Parmezaanse kaas over en dien onmiddellijk op.
Recept afdrukken Pin recept