Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gnocchi van pompoen met appelsien-salieboter
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd
10
minuten
min
Totale tijd
30
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Italiaans
Porties
4
persoenen
Ingrediënten
1x
2x
3x
Voor de gnocchi
2
kopjes
pompoen
puree
3
grote
aardappel(en)
geschild, gekookt en gepureerd. (of een restje puree)
1
ei(eren)
1,5 à 2
kopjes
bloem
1/2
TL
zout
1
snuifje
nootmuskaat
Voor de saus
1/4
kopje
boter
1
handvol
salie
1/2
appelsien(en)
1/4
tas
parmezaan
Instructies
Voor de gnocchi
Meng het eigeel met de pompoen- en de aardappelpuree.
Meng de bloem met het zout en de nootmuskaat.
Meng voldoende van het bloemmengsel door de pompoenpuree tot je een zacht, niet te plakkerig deeg bekomt.
Kneed het deeg 2 minuten goed door elkaar en rol het vervolgens in 4 lange rolletjes van +/- 1,5 cm dik.
Snijd de deegrolletjes in stukjes van 1,5 cm en rol ze door een beetje bloem. Schud de overtollige bloem af.
Eventueel kan je met een vork over de gnocchi rollen om mooie kartelrandjes te bekomen.
Kook de gnocchi gedurende 2 à 3 minuten in licht gezouten kokend water tot ze boven komen drijven.
Maak ondertussen de saus.
Voor de saus
Smelt de boter in een pan en laat ze kleuren tot ze net bruin begint te worden.
Voeg de salieblaadjes toe en laat deze gedurende +/-1 minuut bakken tot ze krokant zijn.
Voeg de gekookte, uitgelekte gnocchi toe en roer alles door elkaar.
Haal de pan van het vuur en voeg het sap van de halve appelsien toe.
Schep de gnocchi in een bord, rasp er de Parmezaanse kaas over en dien onmiddellijk op.
Recept afdrukken
Pin recept