Ga terug
+ persoon

Congee

Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Aziatisch
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

De congee

  • 500 gram basmati gekookt
  • 1 l water
  • 1 el bouillon
  • 1/2 tl peper
  • 2 plakjes gember

Optionele ingrediënten

  • 1 ei(eren) zachtgekookt of gepocheerd
  • kip een overschotje of gepocheerd (versnipperd in reepjes)
  • Zeevruchten
  • ¼ kopje kipgehakt of rundvlees

Toppings

  • koriander
  • in pijpajuin in plakjes
  • sjalot krokant gebakken
  • sesamolie
  • sojasaus of vissaus

Instructies
 

  • Combineer ingrediënten voor de congee in een pot en laat 15 minuten sudderen op laag tot middelhoog vuur. Roer af en toe om plakken te voorkomen. Congee is klaar als het een porridgy consistentie is.
  • Voeg jouw gekozen extra ingrediënten toe en laat ze even doorwarmen. Voeg aan het einde meer water toe als je liever een dunner mengsel hebt. Serveer warm met je favoriete garnituren.
Recept afdrukken Pin recept