Ga terug
+ servings

Broodpudding met yoghurt en aardbeien

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Dessert
Keuken Belgisch
Porties 4

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Verwijder de korst en snijd het Turks brood in schijfjes van +/- 1cm dik. Of gebruik gewone schijfjes brood.
  • Snijd ze vervolgens in cirkels die net de bodem van je mini-taartvormpjes bedekken. Je kan ook kleine vuurvaste schaaltjes gebruiken.
  • Meng de melk met het yoghurt, ei, zout, honing en kaneel tot een glad beslag.
  • Dop de schijfjes brood in het beslag tot ze voldoende vocht geabsorbeerd hebben en leg ze vervolgens in de taartvormpjes.
  • Snijd de aardbeien in de helft en leg deze bovenop de brood-bodempjes.
  • Sprenkel nog wat extra suiker en kaneel bovenop de broodpudding en bak ze vervolgens gedurende +/- 25 min in een op 180 °C voorverwarmde oven tot ze gaar en goudbruin zijn.
  • Serveer ze lauwwarm met een lepeltje yoghurt.
Recept afdrukken Pin recept