Romige aspergesoep (van de steeltjes)
Prep Tijd
20minuten
Kook Tijd
60minuten
Prep Tijd
20minuten
Kook Tijd
60minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Doe de asperges in een grote pot en overgiet ze met water tot ze +/- 2,5 cm onderstaan.
  2. Breng het water aan de kook en laat de asperges gedurende 30 à 40 min koken tot ze zeer zacht zijn.
  3. Mix de soep goed door elkaar en zeef het mengsel vervolgens. Vang de gezeefde soep op in een kom.
  4. Fruit de ajuin en blokjes aardappel in de olijfolie gedurende +/- 10min.
  5. Voeg de gezeefde asperge-bouillon toe en laat de soep zachtjes pruttelen gedurende 20 à 30 min.
  6. Mix de soep vervolgens nog eens goed door elkaar.
  7. Voeg het citroensap en de room toe en kruid met peper en zout naar smaak.
  8. Serveer de soep met de geraspte parmezaan en de aspergepunten als je er hebt. (Ook lekker met gebakken Italiaanse gerookte ham !)