Broodpudding met peperkoek
Porties Prep Tijd
1kleine cakevorm 15minuten
Kook Tijd
35minuten
Porties Prep Tijd
1kleine cakevorm 15minuten
Kook Tijd
35minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijd het brood en de peperkoek in blokjes en doe ze in een grote kom. Voeg de rozijnen toe.
  2. Warm de suiker op de middelhoog vuur op in de melk tot deze opgelost is.
  3. Giet de melk over het brood en roer goed door elkaar. Laat het geheel 5 minuten staan tot alles mooi doordrenkt en ‘papperig’ is.
  4. Roer het vanillepuddingpoeder, zout en kaneel door het broodmengsel.
  5. Kluts de eieren en meng ze door het broodbeslag.
  6. Vet de cakevorm in met een beetje olie en bekleed ze met bakpapier. Zorg ervoor dat het bakpapier boven de randen uitsteekt. Zo kan je de broodpudding later gemakkelijk uit de vorm halen.
  7. Giet het beslag in de beklede cakevorm en bak de broodpudding gedurende 30 à 40 minuten op 180°C. Wanneer je een tandenstoker in de broodpudding prikt en er vervolgens geen beslag meer aan hangt is de broodpudding gaar.
  8. Optioneel kan je de broodpudding bestrijken met wat gesmolten chocolade of confituur.