Fruit cobbler
Porties Prep Tijd
6porties 30minuten
Kook Tijd
45minuten
Porties Prep Tijd
6porties 30minuten
Kook Tijd
45minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Meng de partjes perzik met de bosbessen, de suiker, kaneel en het citroensap, de maizena, gember en een snuifje zout en zet opzij.
  2. Meng de bloem met het halve kopje suiker, bakpoeder en zout.
  3. Kneed de boter door de bloem tot alles net aan elkaar begint te plakken. Voeg geleidelijk aan de melk toe en meng kort door elkaar. Het beslag moet net nat zijn, maar zeker niet glad.
  4. Schep het fruitmengsel in een met boter ingevette ovenschaal en schep met een lepel telkens een hoopje beslag tussen het fruit zodat je als het ware ‘deeg-eilandjes’ bekomt.
  5. Bak de cobbler gedurende 45 minuten in een op 175°C voorverwarmde oven tot deze mooi goudbruin en gaar is.
  6. Serveer lauwwarm met een beetje room of slagroom.