Ga terug
+ servings

Yoghurt bosbessen koekjes

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 27 minuten
Gang Gebak
Porties 20 koekjes

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Meng in een grote mengkom de bloem met het bakpoeder en zout en zet opzij.
  • Mix in een andere kom de suiker met de yoghurt, het ei, citroenschil- en sap, en vanille tot een glad beslag.
  • Breng in een andere mengkom suiker, yoghurt, ei, citroenschil en sap, en vanille tot volledig gecombineerd.
  • Meng de droge ingrediënten voorzichtig door de natte ingrediënten tot er geen klontjes meer zijn. Schep als laatste de bosbessen door het beslag.
  • Vet een bakplaat in of bekleed ze met bakpapier. Schep telkens +/- 2 EL van het beslag op de bakplaat en laat ongeveer 3 cm tussen elk koekje. Strooi eventueel een beetje van de parelsuiker over de koekjes.
  • Bak de koekjes voor +/- 12 min in een op 175°C voorverwarmde oven tot de randen lichtjes beginnen te kleuren. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op een rekje.
  • Je kan de koekjes 2 à 3 dagen in een luchtdichte doos bewaren. Wanneer ze al een beetje outbakken zijn kan je ze eventueel kan ze gedurende 5 min in een voorverwarmde oven terug opbakken.
Recept afdrukken Pin recept