Ga terug
+ servings

Spanakopita

Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Porties 4

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Stoom de spinazie gaar (+/-5 min).
  • Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de ajuin en knoflook tot ze glazig zijn.
  • Voeg de verse, gehakte kruiden toe.
  • Meng het ei met de ricotta, de feta en de Parmezaan.
  • Meng de rijst, gestoomde spinazie en gefruite ajuin door het kaas-/eimengsel en breng op smaak met peper en zout.
  • Smelt de boter en gebruik hier een beetje van om een ovenschaal in te vetten. Leg er vervolgens een blad filodeeg in.
  • Bestrijk het deeg met de gesmolten boter en leg er een nieuw vel over tot je de helft van het deeg op die manier opgebruikt hebt.
  • Bestrijk het deeg met de vulling en dek deze vervolgens terug af met de rest van het filodeeg met telkens wat boter tussen elke laag.
  • Bak de Spanakopita gedurende +/- 45 min in een op 175°C voorverwarmde oven tot de bovenkant goudkleurig is.
  • Dien op met een slaatje met verse kruiden.
Recept afdrukken Pin recept