Ga terug
+ servings

Scones met dille en cheddar

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Gebak
Keuken Engels
Porties 8 scones

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Meng in een grote kom de bloem met het bakpoeder en zout.
  • Voeg de boter toe en meng met een mixer of je handen tot de boter de in kleine stukjes van +/- 5mm verdeeld is.
  • Klop de 2 eieren met de melk los en voeg deze toe aan de bloemmengeling. Roer alles door elkaar tot ze net gemengd zijn.
  • Voeg de cheddar, fijngehakte dille en 1 extra EL bloem toe en meng kort door elkaar.
  • Stort het deeg op een bebloemd oppervlak en kneed het deeg voor +/- 1 minuut tot de kaas en de kruiden gelijk door het deeg verdeeld zijn.
  • Rol het deeg uit tot een dikte van +/- 2cm. Steek rondjes uit met een glas van +/- 6 cm diameter.
  • Kneed de overschotjes opnieuw kort door elkaar en herhaal bovenstaande stap tot je al het deeg hebt opgebruikt.
  • Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het derde ei los met een beetje water en bestrijk de bovenkant van de scones hiermee.
  • Bak de scones gedurende 20 à 25 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.
Recept afdrukken Pin recept