Ga terug
–+ servings

Rode biet latkes met gerookte sprotfilet en roomkaas

Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Lunch
Porties 10 latkes

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Schil de aardappel en rasp deze in dunne sliertjes met een handrasp of mandoline. Doe hetzelfde met de ajuin.
  • Doe de aardappel- en ajuinsliertjes in een theedoek en knijp het overtollige vocht eruit.
  • Schep het mengsel in een kom en meng met het ei, de bloem, bakpoeder 3/4 TL zout en een flinke snuif peper.
  • Schil en rasp de rode biet op dezelfde manier als de aardappel.
  • Snijd de pijpajuin in fijne reepjes.
  • Voeg de rode biet, pijpajuin en 1 EL fijngehakte dille toe aan het aardappel-ajuinmengsel en meng alles goed door elkaar.
  • Warm 2 EL olijfolie in een pan en laat deze warm worden. Bak gemiddeld 5 latkes per keer door telkens 2 EL van het beslag, +/- 3 cm uit elkaar, in de pan te scheppen. Plet het beslag een beetje met een spatel en bak de ene kant +/- 5 minuten tot de latkes mooi gebruind en krokant zijn. Draai ze om en bak de andere kan nog eens +/- 5 minuten. Eventueel kan je de eerste 'batch' latkes op een bord warm houden in een oven van +/- 70 graden terwijl je de tweede batch bakt.
  • Meng de salade met de reepjes appel. Dresseer met de hazelnootolie, balsamico, citroensap en een beetje peper.
  • Serveer de latkes met de salade, de gerookte sprotfilets en wat roomkaas 'on the side'.
Recept afdrukken Pin recept