Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pudding van croissants met abrikozenconfituur & kaneel
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd
30
minuten
min
Totale tijd
45
minuten
min
Gang
Dessert
Keuken
Frans
Porties
4
Ingrediënten
1x
2x
3x
6
croissants
3
ei(eren)
1,5
tas
melk
1/2
tas
room
1/2
TL
kaneel
6
EL
abrikozenconfituur
3
EL
suiker
boter
voor het invetten van de ovenschaal
Instructies
Meng de eieren, met de melk, room, suiker en kaneel tot een glad beslag.
Snij de croissants in plakjes van +/- 2 cm dik.
Vet een ovenschaal in met boter en leg er een eerste laag croissant schijfjes in.
Klop de confituur los met een klein beetje water of citroensap zodat ze wat lopender wordt. Bestrijk de croissants met de abrikozenconfituur.
Leg er een 2de laag croissants op en bestrijk opnieuw met de confituur.
Giet het ei-mengsel over de croissants tot ze mooi onderstaan.
Bak de croissant vlaai gedurende +/- 30 min in een voorverwarmde oven op 180°C.
Je kan deze warm opdien met een beetje vanillesaus of koud laten worden en in blokjes snijden voor bij de koffie.
Recept afdrukken
Pin recept