Ga terug
+ servings

Polentataart met ‘faux’ lemon curd

Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur 40 minuten
Gang Dessert
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

Voor de faux lemoncurd

Voor de polentataart

Instructies
 

Voor de polentataart

  • Week de ontpitte dadels in het kokende water tot je ze later nodig hebt.
  • Bedek de bodem van een springvorm van 23 cm diameter met een vel bakpapier en vet deze lichtjes in met een beetje kokosolie.
  • Smelt de 4 EL kokosolie.
  • Mix de gesmolten kokosolie met de geweekte dadels, hazelnoten en suiker tot je en gladde pasta bekomt.
  • Klop de eieren door deze pasta.
  • Meng de polenta met het amandelpoeder, bakpoeder en snuifje zout.
  • Meng de natte met de droge ingrediënten tot je een mooi beslag bekomt.
  • Schep op het einde de citroenzeste door het beslag.
  • Giet het beslag in de springvorm en bak de taart gedurende +/-40 minuten op 180°C. Test even of de taart gaar is door een tandenstoker in het midden te prikken. Als deze er proper uitkomt is de taart voldoende gebakken.
  • Laat de taart in de springvorm op een grill afkoelen.

Voor de faux lemoncurd

  • Meng 10 EL amandelmelk met het puddingpoeder en zet opzij.
  • Meng de rest van de melk met de suiker en citroenzeste en breng aan de kook.
  • Neem de pan van het vuur en gier er, onder voortdurend roeren, het puddingmengsel door.
  • Laat de pudding nog 1 minuutje, onder constant roeren, doorkoken.
  • Meng het citroensap en de honing door de pudding.
  • Proef en voeg desgewenst nog wat extra honing of citroen toe. De ‘faux’ lemon curd dient zoetzuur te zijn.
  • Giet de lemon curd in een soepbord en dek af met vershoudfolie. Zet opzij en laat de lemon curd afkoelen.
  • Eens de taart volledig afgekoeld is, kan je ze uit de vorm halen.
  • Snijd de taart met een groot broodmes horizontaal in 2 en leg de bovenkant opzij.
  • Bestrijk de onderkant met de ‘faux’ lemon curd en leg de bovenkant er terug op.
Recept afdrukken Pin recept