Was het venkelloof en de kruiden en hak ze fijn.
Smoor de fijngehakte uien op laag vuur tot ze zacht en glazig zijn. Voeg het fijngehakte loof en de kruiden toe met het zout en laat de vulling 5 minuten op een laag vuur slinken. Zet opzij.
Meng in een grote kom de ingrediënten voor het deeg goed door elkaar. Kneed ongeveer 4-5 minuten tot een gladde bal ontstaat.
Vorm deegbolletjes ter grootte van een pingpongbal op een met bloem bestoven oppervlak. Bestrooi de deegroller met bloem en rol elk balletje uit tot een dunne cirkel van +/- 15 cm diameter.
Voeg 1 gehoopte eetlepel venkelvulling toe aan het midden van elke cirkel. Knijp de zijkanten van de cirkel voorzichtig omhoog, zodat er een klein bundeltje ontstaat.
Druk de zijkanten van elk bundeltje voorzichtig naar het midden, zodat je een dikke pannenkoek van gevuld deeg krijgt. Rol vervolgens, wederom met een met bloem bestoven deegroller, de dikke pannenkoek van gevuld deeg voorzichtig weer uit tot een platte cirkel.
Rol alle gevulde bundeltjes uit en leg ze op een bakplaat. Nu zijn ze klaar om in te vriezen, met vellen bakpapier tussen de pannenkoekjes, of om direct te bakken.
Bestrijk elk pitabroodje met olijfolie zodra het uit de pan komt. Garneer met gehakte venkelblaadjes en dunne gehakte venkelstengels. Serveer warm of op kamertemperatuur met een slaatje, tzatziki of hummus.