Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Frittata met feta en spinazie
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
15
minuten
min
Totale tijd
25
minuten
min
Gang
Lunch
Keuken
Italiaans
,
Vegetarisch
Porties
2
Ingrediënten
1x
2x
3x
2
pijpajuin
2
tassen verse
spinazie
of 1 tas ontdooide spinazie
1/2
tas
courgette(s)
in kleine blokjes
1/2
tas
fetakaas
verkruimeld
1/4
tas
parmezaan
geraspt
4
ei(eren)
1
EL
olijfolie
peper
naar smaak
1
teentje
knoflook
geperst
1
TL
munt
fijngehakt (optioneel)
Instructies
Plaats de braadslee (of een pan die in de oven mag) op het vuur en laat de olijfolie warm worden.
Fruit de pijpajuin en courgette gedurende +/- 5 min tot ze beetgaar en gekleurd zijn.
Voeg de spinazie, knoflook en munt toe en roer alles door elkaar tot de spinazie geslinkt is (2 à 3 min).
Kluts de eieren en meng er de parmezaan, peper en een snuifje zout door.
Zet het vuur iets lager en giet de eieren over de groenten en verkruimel de fetakaas erover.
Laat de frittata garen tot de onderkant net gestold is (+/-5 min) en schuif de braadslee dan in een op 180°C voorverwarmde oven.
Laat de frittata gedurende 3 à 5 min verder garen. Zorg ervoor dat de grill zeker aanstaat zodat je een mooi krokante bovenkant bekomt.
Serveer de frittata onmiddellijk warm of koud met een lekker slaatje on the side.
Recept afdrukken
Pin recept