Wintergroenten met spekjes
Porties
2
Porties
2
Ingrediënten
Instructies
  1. Blancheer de spruitjes, savooikool en aardappelen gedurende +/- 5 min in kokend, gezouten water tot ze beetgaar zijn. Giet de groenten vervolgens af en zet opzij.
  2. Warm de olijfolie in een wok of grote pan en fruit de fijngesnipperde ajuin samen met de chilivlokken tot ze glazig zijn.
  3. Zet het vuur hoog en voeg de blokjes aardappel en de spekjes toe en laat deze gedurende +/- 5 min bakken tot ze een goudbruin korstje hebben.
  4. Daarna volgt de savooikool, de prei, de spruiten en de witloof.
  5. Roer alles goed door elkaar en voeg vervolgens de knoflook en de overige kruiden toe. Kruid met peper en zout.
  6. Laat het geheel gedurende 10 à 15 min goed aanpakken tot alle groenten een mooi korstje hebben en gaar zijn.