Hartige shortbread koekjes met restjes brie en ham
Porties Prep Tijd
16koekjes 15minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
12minuten 1uur
Porties Prep Tijd
16koekjes 15minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
12minuten 1uur
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Doe de bloem, het zout en de walnoten samen in een blender en maal ze fijn. Voeg vervolgens de honing, brie, boter en sjalot toe en mix door elkaar tot je een deeg bekomt.
  2. Haal het deeg uit de blender en leg het op een proper werkblad. Kneed er kort de gerookte stukjes ham en de fijngehakte rozemarijn door indien je die wilt toevoegen tot er overal wat stukjes doorheen het deeg zitten. Als het deeg te nat is, kan je een beetje extra bloem toevoegen. Indien het te droog is, gebruik je een scheutje melk.
  3. Leeg het deeg op een vel bakpapier en vorm een deegrol van +/- 3 cm diameter. Rol het deeg stevig op in het bakpapier en laat het vervolgens 1 uur rusten in de ijskast.
  4. Haal na een uur het deeg uit de ijskast. Verwijder het bakpapier en leg het op de bakplaat die je gaat gebruiken. Snijd het deeg in plakjes van +/- 1 cm en leg ze op het bakpapier.
  5. Bak de koekjes gedurende +/- 12 minuten tot ze gaar en mooi gebruind zijn. Haal de koekjes uit de oven en laat ze op de bakplaat volledig afkoelen vooraleer je ze opeet of in een luchtdicht doosjes bewaart.