Ga terug
–+ servings

Varkenskotelet met gestoofde rabarber en cidersaus

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Keuken Engels
Porties 2

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Doe de rabarber samen met de gember, het citroensap, een scheutje water en honing in een kleine pot.
  • Laat dit mengsel op een zacht vuurtje pruttelen tot alles mooi gemengd is, maar er nog stukjes rabarber te zien zijn (+/-15min).
  • Was de aardappelen, snijd ze in hapklare stukjes van +/- 2,5 cm en kook ze gedurende +/- 5 min in kokend water tot ze beetgaar zijn.
  • Bak de voorgekookte aardappelen in een beetje olijfolie en gekruid met peper en zou, gedurende +/- 15min tot ze mooi goudbruin zijn.
  • Laat ondertussen een klontje boter en een beetje olijfolie smelten in een pan.
  • Bak hierin de varkenskoteletten aan beide zijden gedurende +/- 20 min aan tot deze mooi gebakken en gaar zijn.
  • Haal het vlees uit de pan, wikkel het in aluminiumfolie en laat het rusten terwijl je de saus maakt.
  • Blus de pan waarin je het vlees bakte met de cider en laat deze saus wat indikken. Kruid de saus eventueel nog wat bij met peper en zout.
  • Leg het vlees op een bord, schep de rabarber-compote ernaast, overgiet het vlees met de cider-saus en serveer met de gebakken aardappeltjes.
Recept afdrukken Pin recept