Ga terug
–+ servings

Toscaanse Pappa al Pomodoro (Tomatensoep met brood)

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Soep
Keuken Italiaans
Porties 4 porties

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Verhit de olijfolie in een grote soeppan en fruit daarin de ajuin en de knoflook aan tot deze gaar en glazig zijn.
  • Voeg de in stukjes gesneden tomaten toe, een snuifje zout en de helft van de verse basilicum toe. Roer de tomaten regelmatig door en laat ze 5 minuten pruttelen.
  • Giet de bouillon erbij en breng de soep aan de kook.
  • Draai het vuur laag en voeg het oudbakken brood toe. Laat de soep half afgedekt 30 minuten zachtjes koken.
  • Meng nog 2 extra EL olijfolie en de overige basilicum door de soep. Proef en kruid naar smaak met peper en zout.
  • Serveer de soep warm of op kamertemperatuur met een beetje geraspte Parmezaan.
Recept afdrukken Pin recept