Ga terug
+ servings

Salade Niçoise

Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

De dressing

De salade

Instructies
 

De dressing

  • Schil de knoflook en hak deze samen met de ansjovis fijn. Meng een klein beetje zout erdoor om een fijne pasta te bekomen.
  • Meng deze knoflook- ansjovispasta met de olijfolie, mosterd, fijngehakte sjalot en het citroensap tot je een dikke dressing bekomt. Er mogen best wat brokjes in zitten.
  • Proef de dressing en kruid met peper (en eventueel een beetje zout) naar smaak.

De salade

  • Kook de eieren gedurende +/- 8 min zodat ze nog een beetje lopend zijn. Laat ze vervolgens afkoelen onder koud, lopend water.
  • Was en snijd ondertussen de salade en tomaten in hapklare stukjes.
  • Was de komkommer, schil hem voor de helft (afwisselend een reepje wel en niet). Het is lekker als je de schil nog wat proeft. Snijd de komkommer in twee en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer vervolgens in plakjes.
  • Schik de salade op een groot bord en leg de stukjes tomaat, komkommer, aardappelen, olijven en sperziebonen erop.
  • Snijd de hardgekookte eieren in 2 en leg ze op de salade.
  • Laat de tonijn uitlekken en voeg hem toe aan de salade.
  • Giet de dressing over de salade en werk af met wat blaadjes verse basilicum, peterselie of pijpajuin.
Recept afdrukken Pin recept