Ga terug
+ servings

Pizza

Voorbereidingstijd 1 uur 30 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 1 uur 45 minuten
Porties 2

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Doe de droge gist, bloem, zout, suiker, olijfolie en water in een kom en kneed alles goed tot een soepel deeg.
  • Rol het deeg tot een bal en laat het ongeveer 1 uur op een warme plaats rijzen.
  • Verdeel het deeg in 2 stukken en kneed het nog eens goed door.
  • Rol elke bal uit tot een ronde van +/- 3 mm dik en leg die op een ingevette bakplaat.
  • Vet het deeg zelf ook nog even in en beleg met je restjes. Begin altijd met een dunne laag tomatensaus en leg er vervolgens dunne schijfjes groenten en/of vlees op. Werk af met wat geraspte kaas en gedroogde oregano en nog een beetje olijfolie.
  • Bak de pizza's gedurende +/- 15 min in een op 220°C voorverwarmde oven. Altijd lekker met wat extra verse rucola en pikante olie erbovenop.
Recept afdrukken Pin recept