Ga terug
+ servings

Panzanella met pompoen spinazie en radicchio

Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Lunch
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Croutons

Geroosterde pompoen

Dressing

Instructies
 

De croutons

  • Snijd het stokbrood in blokjes van +/- 2 cm en leg het op een bakplaat.
  • Maal de kruiden fijnen en meng ze samen met de olijfolie door de blokjes brood.
  • Zorg dat alle croutons in 1 laag op de bakplaat liggen en bak ze gedurende 10 à 15 min in een op 175°C voorverwarmde oven. Draai ze halverwege even om zodat ze langs alle kanten mooi gebruind zijn.
  • Haal de croutons uit de oven en zet opzij.

De pompoen

  • Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd in blokjes van +/- 2 cm.
  • Leg de pompoen op de bakplaat. Besprenkel met wat olijfolie, peper en zout, en (liefst verse) kruiden zoals tijm, rozemarijn en salie.
  • Bak de pompoen gedurende +/- 15 minuten tot deze zacht is. Ondertussen kan je de dressing maken.

De dressing

  • Meng de balsamico met de mosterd, honing peper en zout.
  • Voeg geleidelijk aan de olijfolie toe tot je een gebonden dressing bekomt.
  • Proef en kruid bij waar nodig. Eventueel kan je op het einde de geroosterde teentjes knoflook er nog door mengen.

De assemblage

  • Meng de croutons en de geroosterde pompoen op een grote schaal.
  • Voeg vervolgens de fijn gesnipperde raddichio, spinazie en dressing toe en meng alles goed door elkaar.
  • Laat de panzanella minstens 30 minuten rusten vooraleer je hem serveert zodat alle smaken zich mooi vermengen.
Recept afdrukken Pin recept