Snijd het stokbrood in blokjes van +/- 2 cm en leg het op een bakplaat.
Maal de kruiden fijnen en meng ze samen met de olijfolie door de blokjes brood.
Zorg dat alle croutons in 1 laag op de bakplaat liggen en bak ze gedurende 10 à 15 min in een op 175°C voorverwarmde oven. Draai ze halverwege even om zodat ze langs alle kanten mooi gebruind zijn.
Haal de croutons uit de oven en zet opzij.
De pompoen
Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd in blokjes van +/- 2 cm.
Leg de pompoen op de bakplaat. Besprenkel met wat olijfolie, peper en zout, en (liefst verse) kruiden zoals tijm, rozemarijn en salie.
Bak de pompoen gedurende +/- 15 minuten tot deze zacht is. Ondertussen kan je de dressing maken.
De dressing
Meng de balsamico met de mosterd, honing peper en zout.
Voeg geleidelijk aan de olijfolie toe tot je een gebonden dressing bekomt.
Proef en kruid bij waar nodig. Eventueel kan je op het einde de geroosterde teentjes knoflook er nog door mengen.
De assemblage
Meng de croutons en de geroosterde pompoen op een grote schaal.
Voeg vervolgens de fijn gesnipperde raddichio, spinazie en dressing toe en meng alles goed door elkaar.
Laat de panzanella minstens 30 minuten rusten vooraleer je hem serveert zodat alle smaken zich mooi vermengen.