Ga terug
+ servings

Kip gepaneerd met cornflakes

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Instructies
 

De voorbereiding

  • Was de kipfilets onder koud water en dep droog ze vervolgens met een vel keukenpapier.
  • Leg de kip op een snijplank, met een groot stuk vershoudfolie erover en plet de kipfilets tot een gelijke dikte van +/- 1,5 cm. Je kan erop meppen met een vleeshamer of pan of ze platrollen met een deegrol.
  • Snijd de kip daarna in strookjes van 2,5 cm breed. Per kippenborst zou je 5 tot 7 strips moeten kunnen bekomen.
  • Meng de verkruimelde cornflakes met de kruiden in een soepbord.
  • Kluts het ei met het water in een soepbord.
  • Vet een bakplaat in met de olijfolie en zet deze klaar.

Het paneren kan beginnen!

  • Dompel een reepje kip in het ei-mengsel en laat het kort uitdruppen.
  • Haal de kip vervolgens door het cornflakes mengsel en duw deze goed aan zodat het korstje aan de kip blijft kleven.
  • Leg het gepaneerde kippereepje op de ingevette bakplaat en herhaal dit vervolgens voor alle stukje kip. Laat ongeveer 2 cm tussen elke reepje.
  • Bak de kip gedurende +/- 6 minuten aan één kant in een op 200°C voorverwarmde oven.
  • Draai de reepjes daarna om en bak de andere kant gedurende nog ééns 6 à 10 minuten tot de kip mooi krokant en gaar is.
Recept afdrukken Pin recept