Ga terug
+ servings

Gobi ke danthal ki sabzi (Curry van bloemkoolstelen en -blaren)

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Keuken Indisch
Porties 250 ml

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Snijd de stelen van de bloemkool en verwijder vervolgens de blaren zodat je de blaren en stelen apart hebt. Was alles goed en week de stelen 5 minuten in warm water. Verwijder eventueel te harde delen en snijd de steeltjes in stukjes van +/- 3 cm.
  • Snijd de bloemkool blaren in fijne reepjes.
  • Verwarm de mosterdolie in een pot en fruit daarin de gember en knoflook aan tot deze hun aroma's vrijgeven.
  • Voeg vervolgens de ajuin toe en fruit tot deze glazig is.
  • Voeg de groene chilipeper, kurkuma en asfoetida/hing toe.
  • Roer alles goed door elkaar en meng de bloemkoolsteeltjes en -blaren erdoor.
  • Kruid met een beetje zout en bak gedurende 2 à 3 minuten.
  • Voeg het water toe en zet het deksel op de pan.
  • Laat de curry zachtjes sudderen tot de bloemkoolsteeltjes gaar zijn, maar nog wel een beetje beet hebben.
  • Deze curry mag vrij droog zijn dus als er nog water over is, laat je dit best nog even verdampen.
  • Voeg de garam massala en het gedroogde mangopoeder toe en meng alles goed door elkaar.
  • Serveer de gobi danthal sabzi als saus bij bvb. roti (soort van Indische broodjes) of bij een Chicken tikka massala.
Recept afdrukken Pin recept