Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Flammkuchen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
15
minuten
min
Totale tijd
25
minuten
min
Gang
Hapje
,
Hoofdgerecht
,
Lunch
Keuken
Duits
Porties
2
flammkuchen
Ingrediënten
1x
2x
3x
Voor het deeg
200
gram
bloem
1/2
tl
zout
lauwwarm
120
ml
water
2
el
olijfolie
Voor de klassieke topping
150
gram
spek
200
ml
crème fraiche
2
ajuin
in fijne ringetjes
peper en zout
Instructies
Meng bloem, zout, water en olie in een kom tot het begint te klonteren en gebruik dan je hand om het deeg te kneden.
Verdeel het deeg in tweeën, rol het dun uit en leg het op een dikke bakplaat.
Bestrijk elke Flammkuchen met creme fraïche of smeerkaas en kruid met peper en zout.
Beleg met de spekjes en reepjes uit (of jouw topping naar keuze) en bak de Flammkuchen 15 à 17 minuten op 240°C.
Recept afdrukken
Pin recept