Ga terug

Courgettes in 't zuur

Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 1 uur 15 minuten

Ingrediƫnten
  

Voor 't zuur

Instructies
 

  • Snijd de courgettes met een mes of mandoline in dunne schijfjes en doe ze samen met de sjalot in een grote kom.
  • Besprenkel de courgettes met het zout en overgiet ze met koud water.
  • Voeg eventueel royaal ijsblokjes toe en laat de groenten 1 uur zo staan.
  • Doe ondertussen de ingrediĆ«nten voor het pekel-vocht in een pot en breng het zachtjes aan de kook tot de suiker volledig opgelost is.
  • Laat de pekel een beetje afkoelen. Het vocht moet nog wel warm zijn.
  • Giet na 1 uur de courgettes af en dep ze droog met een propere theedoek of keukenrol. De courgettes moeten goed droog zijn om het pekel-vocht niet aan te lengen.
  • Meng de courgettes door de pekel en schep het geheel in de gesteriliseerde potten.
  • Schroef het deksel op de potten en zet ze voor een paar dagen in de ijskast.
  • Indien je de potten koel bewaart blijven de gepekelde groenten zeker een aantal weken goed.
Recept afdrukken Pin recept