Ga terug
+ servings

Bara Brith 'Welsh tea cake'

Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 9 uur 5 minuten
Gang Gebak
Keuken Engels
Porties 1 middelgrote cakes

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Breng je overschotje thee terug aan de kook en laat het gedroogd fruit er gedurende de nacht in wellen. Of zet een verse pot thee.
  • Meng in een grote kom de 2 soorten bloem met het bakpoeder, de rietsuiker en specerijen.
  • Klop het ei en roer het samen met de abrikozenconfituur en het gedroogde fruit en de thee door de droge ingrediënten.
  • Vet 1 middelgrote cakevormen in met wat olie of boter en bekleed ze met bakpapier. Schep het beslag in de vorm en bak de cake +/-45min tot 1 uur in een op 175°C voorverwarmde oven (of tot een spies in het midden steekt er schoon uit komt).
  • Laat de cake 15 min in de vorm afkoelen vooraleer je hem omdraait en volledig laat afkoelen of een rekje. Je kan de cake ongeveer 1 week in een luchtdichte doos bewaren of invriezen voor later.
Recept afdrukken Pin recept