Ga terug
+ servings

Açorda - Portugese broodsoep

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Soep
Keuken Portugees
Porties 4

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Mix de knoflook met de koriander en 1/2 TL zout tot je een gladde paste bekomt. Je kan dit ook in een vijzel doen of alles fijnhakken met een mes.
  • Doe deze pasta in een grote soeppot.
  • Breng het water aan de kook en pocheer de eieren één voor één. Bekijk de video hierboven voor hoe je dit best doet.
  • Giet het nog kokende water in de andere soeppot met de knoflook-koriander pasta en meng goed door elkaar.
  • Voeg de olijfolie en extra zout naar smaak toe.
  • Voeg de blokjes brood toe en laat ze gedurende 5 min weken in de bouillon. Als de soep te dik lijkt kan je nog wat extra water toevoegen.
  • Schik de gepocheerde eieren bovenop de soep en dien ze onmiddellijk op.
Recept afdrukken Pin recept