Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Açorda - Portugese broodsoep
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
25
minuten
min
Totale tijd
35
minuten
min
Gang
Soep
Keuken
Portugees
Porties
4
Ingrediënten
1x
2x
3x
450
gram
brood
liefst oudbakken en in blokjes van +/- 2cm
4
teentjes
knoflook
1
bussel
koriander
grof gehakt
1400
ml
water
4
ei(eren)
60
ml
olijfolie
peper en zout
Instructies
Mix de knoflook met de koriander en 1/2 TL zout tot je een gladde paste bekomt. Je kan dit ook in een vijzel doen of alles fijnhakken met een mes.
Doe deze pasta in een grote soeppot.
Breng het water aan de kook en pocheer de eieren één voor één. Bekijk de video hierboven voor hoe je dit best doet.
Giet het nog kokende water in de andere soeppot met de knoflook-koriander pasta en meng goed door elkaar.
Voeg de olijfolie en extra zout naar smaak toe.
Voeg de blokjes brood toe en laat ze gedurende 5 min weken in de bouillon. Als de soep te dik lijkt kan je nog wat extra water toevoegen.
Schik de gepocheerde eieren bovenop de soep en dien ze onmiddellijk op.
Recept afdrukken
Pin recept