Pasta met mosselen, witte wijn en tomaten
Maaltijd
Hoofdgerecht
,
Lunch
Keuken
Italiaans
Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk
Seizoen
Zomer
Porties
2
personen
Kook Tijd
15
minuten
Porties
2
personen
Kook Tijd
15
minuten
Ingrediƫnten
1
kg
mosselen
1
el
olijfolie
1
takje
tijm
1
teentje
knoflook
(geplet)
1
handvol
platte peterselie
gehakt
75
ml
witte wijn
175
gram
spaghetti
175
gram
tomatensaus
1
snuifje
chilivlokken
1
handvol
basilicum
gehakt
zout en peper
Instructies
Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en voeg de gedroogde chili vlokken tijm en knoflook toe en fruit kort tot de knoflook lichtjes gekleurd is.
Blus met de witte wijn en voeg de tomatensaus toe. Laat de saus 10 Ć 15 min pruttelen en breng op smaak met peper en zout. Kook ondertussen de pasta.
Meng de laatste paar minuten de bewaarde mosselen en een beetje van het kookvocht door de tomatensaus. Laat de mosselen goed doorwarmen.
Meng de afgegoten pasta door de saus en werk af met de gehakte peterselie en basilicum.