Filodeeg samosa’s gevuld met appeltjes en granaatappel
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijd de appel in kleine blokjes van +/- 5mm (je hoeft hem zelfs niet te schillen) en doe de blokjes in een kom.
  2. Pers de halve citroen uit over de appelblokjes.
  3. Haal de pitjes uit de granaatappel en voeg deze toe aan de appelblokjes.
  4. Meng de honing en de helft van de kaneel, het gemberpoeder en de grof gehakte pistachenoten door het fruit en zet opzij.
  5. Meng de overige kaneel, gemberpoeder, pistachenoten en suiker door elkaar en zet opzij.
  6. Rol een vel filodeeg uit op een proper werkblad en snijd het in 2. Vet het vel in met een beetje van de gesmolten boter/kokosolie en sprenkel een beetje van de pistache-suiker mengeling over het deeg. Dek het vervolgens af met de andere helft van het filodeeg.
  7. Herhaal deze stap zodat je in totaal 4 lagen deeg op elkaar hebt.
  8. Snijd het filodeeg in strips van +/- 30 cm breed x 10 cm hoog. Bij mij kwam het net uit om 1 vel in 4 strips te snijden.
  9. Vouw vervolgens de samosa-zakjes zoals je hierboven in het filmpje kunt zien en vul ze met het appel-/granaatappelmengsel.
  10. Leg de zoete samosa’s op een lichtjes ingevette bakplaat en bak ze gedurende +/- 20 min in een op 180°C voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn. Als ze te snel kleuren, kan je ze gedurende de helft van de baktijd afdekken met een beetje aluminiumfolie en op het einde nog wat laten kleuren.