Ga terug

Romige aspergesoep (van de steeltjes)

Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 20 minuten

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Doe de asperges in een grote pot en overgiet ze met water tot ze +/- 2,5 cm onderstaan.
  • Breng het water aan de kook en laat de asperges gedurende 30 à 40 min koken tot ze zeer zacht zijn.
  • Mix de soep goed door elkaar en zeef het mengsel vervolgens. Vang de gezeefde soep op in een kom.
  • Fruit de ajuin en blokjes aardappel in de olijfolie gedurende +/- 10min.
  • Voeg de gezeefde asperge-bouillon toe en laat de soep zachtjes pruttelen gedurende 20 à 30 min.
  • Mix de soep vervolgens nog eens goed door elkaar.
  • Voeg het citroensap en de room toe en kruid met peper en zout naar smaak.
  • Serveer de soep met de geraspte parmezaan en de aspergepunten als je er hebt. (Ook lekker met gebakken Italiaanse gerookte ham !)
Recept afdrukken Pin recept