Ga terug

Rilette van kalkoen

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 4 uur 50 minuten
Gang spread
Keuken Frans

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Doe alle ingrediënten samen in een pot en laat alles gedurende 45 minuten heel zachtjes sudderen tot het vlees zéér gaar is en uit elkaar valt.
  • Verwijder de tijm, laurier en peperkorrels en trek het vlees met een vork uit elkaar of mix het in een blender. De rillette mag nog wel een beetje grof zijn.
  • Schep de rillette in een klein aardewerken potje of ovenschaal dat net groot genoeg is en duw het vlees goed aan.
  • Overgiet de rillette met de olie die nog in de pan zit.
  • Bedek met vershoudfolie en laat een paar uur opstijven in de ijskast.
  • Dien de rillette op met een geroosterd stockbrood of toast en schijfjes augurk.
Recept afdrukken Pin recept