Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Peterselie-spinazie soep met bulgur
Voorbereidingstijd
5
minuten
min
Bereidingstijd
20
minuten
min
Totale tijd
25
minuten
min
Gang
Soep
Keuken
Mediteraans
,
Vegetarisch
Ingrediƫnten
2
tassen
peterselie
liefst platte peterselie (gewassen en fijngehakt)
1/4
tas
bulgur
4
tassen
spinazie
5
tassen
water
1
middelgrote
ajuin
fijngehakt
1
EL
olijfolie
2
blokjes
groentebouillon
1
potje
yoghurt
Instructies
Warm de olijfolie in een soep pot en fruit hierin de fijngehakte ajuin gedurende +/- 2 min aan.
Voeg het water en de 2 bouillonblokjes toe en breng het geheel aan de kook.
Voeg de bulgur toe en laat deze gedurende +/- 20 minuten sudderen tot de bulgur zacht is.
Schep vervolgens de fijngehakte peterselie en spinazie door de bouillon met bulgur en laat het geheel gedurende een vijftal minuten sudderen.
Pureer de soep met een staafmixer en voeg naar smaak nog een beetje peper en zout toe.
Dien op met een schepje yoghurt.
Recept afdrukken
Pin recept