Ga terug
+ servings

Penne à la greque

Keuken Grieks
Porties 4

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Fruit de knoflook kort in 2 EL olijfolie en voeg vervolgens de blokjes tomaat toe.
  • Kook de tomaten +/1 min en voeg vervolgens de witte wijn, peper en zout, basilicum en oregano toe.
  • Laat de saus gedurende 10 min pruttelen op een zacht vuur.
  • Pel ondertussen de scampi's en verwijder het darmkanaal. Kruid ze met een beetje peper en zout.
  • Verwarm de resterende 3 EL olijfolie in een grote pan en voeg de scampi's toe. Bak ze gedurende ongeveer 1min tot ze net roze worden. Besprenkel de scampi's met de chilivlokken.
  • Schep de scampi's en alle sappen uit de pan in een lage ovenschaal.
  • Verkruimel de fetakaas over de scampi's en schep er vervolgens de tomatensaus over.
  • Bak de scampi's gedurende 10 min in een op 200°C voorverwarmde oven.
  • Kook ondertussen de pasta beetgaar.
  • Meng de pasta met de gloeiend hete saus, besprenkel met wat extra verse basilicum als je die hebt en dien onmiddellijk op.
Recept afdrukken Pin recept