Ga terug
+ servings

Pasta pesto muffins

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 6 muffins

Ingrediënten
  

Voor de binding

Voor de vulling

Instructies
 

  • Kluts de eieren, de melk en de pesto goed door elkaar en kruid met peper en zout.
  • Roer de geraspte kaas erdoor en zet opzij.
  • Warm de olijfolie in een pan en fruit de groenten en de fijgnesnipperde knoflook gedurende +/- 10 minuten beetgaar. Kruid naar smaak met peper en zout en wat extra pesto.
  • Roer het restje spaghetti door de groenten en zet opzij.
  • Vet je muffinvorm of aparte vuurvaste schaaltje in met een beetje olijfolie.
  • Vul elke holte tot 1 cm onder de rand met het pasta-groentenmengsel.
  • Overgiet de pasta met het ei-melkmengsel en strooi nog wat extra geraspte kaas over de muffins.
  • Bak de muffins gedurende +/- 25 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven tot de muffins een korstje hebben en een satéstokje er 'proper' uitkomt.
  • Dien de pasta pesto muffins lauwwarm op met een slaatje of gewoon zo.
Recept afdrukken Pin recept