Ga terug
–+ servings

Muffuletta picknickbrood

Voorbereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 8 uur 20 minuten
Gang Lunch
Keuken Italiaans
Porties 1 brood

Ingrediënten
  

Voor de salade van olijven

Voor het brood

Instructies
 

Voor de salade van olijven

  • Meng in een kom de olijven, knoflook, bloemkool, kappertjes, selderij, wortel, chilipeper, ajuin, selderijzaad, oregano, basilicum, zwarte peper, azijn en olijfolie goed door elkaar.
  • Schep het mengsel in een glazen bokaal en voeg indien nodig meer olie toe om af te dekken. Sluit de bokaal en zet hem minstens een nacht in de koelkast.

Voor het brood

  • Snij het brood horizontaal in twee en verwijder van beide helften een deel van het brood om ruimte te maken voorde vulling.
  • Bestrijk elke helft met een gelijke hoeveelheid van de olijvensalade.
  • Beleg de onderste helft met de salami, ham, mortadella, mozzarella en Provolone en dek af met de bovenste helft brood.
  • Serveer de Muffuletta onmiddellijk, of wikkel het brood stevig in en koel het een paar uur. Dit zorgt ervoor dat de smaken zich vermengen en de olijvensalade in het brood trekt. Perfect om dus een tijdje op voorhand te maken.
Recept afdrukken Pin recept