Ga terug

Giardiniera

Voorbereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 16 uur 20 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Italiaans

Ingrediënten
  

  • 1/4 kopje zeezout
  • water voldoende zodat de groenten onderstaan
  • 1 kopje wortel(en) in kleine blokjes
  • 1 kopje bloemkool in kleine roosjes
  • 3 groene chilipeper in fijne ringetjes
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 stengel selder in kleine blokjes
  • 1 rode paprika in kleine blokjes
  • 2 kopjes plantaardige olie
  • 1 kopje azijn
  • 1 el oregano gedroogd
  • 1/2 tl peper

Instructies
 

  • Los het zout op in het water in een porseleinen schaal. Voeg de wortelen, bloemkool, chilipepers, knoflook, selder en paprika toe en meng alles goed door elkaar. Bedek de kom en laat het mengsel één nacht staan.
  • Spoel de groenten af en laat ze uitlekken. Meng ze in een schone kom met de plantaardige olie, azijn, oregano en peper. Laat de Giardiniera wederom een nacht rusten. De smaak wordt beter naarmate he de groenten langer laat trekken.
  • Na hoogstens 2 dagen schep je de Giardiniera in schone, luchtdichte bokalen. Je kan hem zo 2 à 3 weken in de koelkast bewaren.
Recept afdrukken Pin recept