Ga terug

Empty the Fridge - Flatbreads met kruiden en gegrilde groenten

Gang Brunch, Hapje, Lunch

Ingrediënten
  

  • 350 gram zelfrijzende bloem
  • 1/2 TL zeezout
  • 1 TL bakpoeder
  • 350 ml melk je kan ook yoghurt gebruiken of een mengeling van melk en yoghurt
  • 1 kopje verse kruiden fijngehakt (Alles kan, gaande van peterselie, koriander of munt tot oregano, estragon, ...)
  • 1 TK korianderzaadjes fijngemalen

Instructies
 

  • Meng alle ingrediënten met een houten lepel in een kom en kneed vervolgens kort door elkaar.
  • Kneed het deeg verder voor ongeveer 1min op een proper werkblad.
  • Doe het deeg in een met bloem besprenkelde kom en zet opzij.
  • Verdeel het deeg in 12 gelijke delen en rol elk stukje uit tot een cirkel van +/- 12cm diameter en 2 à 3 mm dik.
  • Laat een grillpan goed warm worden en bak de flatbreads vervolgens 1 à 2 minuten aan elke kant tot ze gaar zijn.
  • Serveer met gegrilde groenten en een lekker dipsausjes.
Recept afdrukken Pin recept