Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Dal Paratha
Voorbereidingstijd
5
minuten
min
Bereidingstijd
15
minuten
min
Totale tijd
20
minuten
min
Gang
Bijgerecht
,
Lunch
Keuken
Indisch
Porties
8
stuks
Ingrediënten
1x
2x
3x
1
kopje
dal
2
kopjes
bloem
2
pijpajuin
in fijne ringetjes
4
el
koriander
fijngehakt
1/2
tl
zout
Instructies
Meng alle ingrediënten tot je een homogeen deeg bekomt.
Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en rol er bolletjes van.
Rol elk bolletje om een met bloem bestoven oppervlak uit tot een cirkel van +/_ 3mm dik.
Bak de paratha stuk per stuk in wat olijfolie of ghee mooi aan beide kanten tot ze mooi krokant zijn en wat bruine stipjes hebben.
Houd de paratha warm tussen 2 borden terwijl je de rest pakt.
Serveer met meer dal, een dip zoals munt raita en een fris slaatje.
Recept afdrukken
Pin recept