Ga terug
+ servings

Crostata

Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Gang Dessert
Keuken Italiaans
Porties 4 à 5

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Bekleed de bodem van een springvorm (24 cm diameter) met bakpapier.
  • Mix de boter met de suiker en vanillesuiker tot deze zacht en romig is.
  • Meng er het ei door en voeg vervolgens beetje bij beetje de bloem toe tot je een goed gemengd, doch kruimelig deeg bekomt.
  • Verdeel 2/3 van het deeg over de bodem van de springvorm en duw het goed aan. De bodem moet grofweg overal dezelfde dikte hebben.
  • Bestrijk de bodem met de confituur.
  • Verkruimel de rest van het deeg boven de taart en druk de kruimels lichtjes aan.
  • Bak de taart gedurende 45 à 50 min in een op 200°C voorverwarmde oven.
  • Laat de crostata in de vorm afkoelen. Verwijder de vorm als de tart koud is en bestuif ze met poedersuiker.
Recept afdrukken Pin recept