Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Crostata
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd
45
minuten
min
Totale tijd
1
uur
uur
5
minuten
min
Gang
Dessert
Keuken
Italiaans
Porties
4
à 5
Ingrediënten
1x
2x
3x
1/2
pot
abrikozenconfituur
+/- 175 gram
100
gram
boter
op kamertemperatuur
90
gram
suiker
of 60 gram agavesiroop
1/2
zakje
vanillesuiker
1
ei(eren)
200
gram
bloem
zelfrijzend
Instructies
Bekleed de bodem van een springvorm (24 cm diameter) met bakpapier.
Mix de boter met de suiker en vanillesuiker tot deze zacht en romig is.
Meng er het ei door en voeg vervolgens beetje bij beetje de bloem toe tot je een goed gemengd, doch kruimelig deeg bekomt.
Verdeel 2/3 van het deeg over de bodem van de springvorm en duw het goed aan. De bodem moet grofweg overal dezelfde dikte hebben.
Bestrijk de bodem met de confituur.
Verkruimel de rest van het deeg boven de taart en druk de kruimels lichtjes aan.
Bak de taart gedurende 45 à 50 min in een op 200°C voorverwarmde oven.
Laat de crostata in de vorm afkoelen. Verwijder de vorm als de tart koud is en bestuif ze met poedersuiker.
Recept afdrukken
Pin recept