Pasta al melone
Maaltijd
Hoofdgerecht
Keuken
Italiaans
Moeilijkheidsgraad
Middelmatig
Seizoen
Herfst
,
Zomer
Porties
Prep Tijd
2
15
minuten
Kook Tijd
15
minuten
Porties
Prep Tijd
2
15
minuten
Kook Tijd
15
minuten
Ingrediƫnten
225
gram
pasta
spaghetti
1/2
meloen
Bij voorkeur een Cantaloupe meloen (geschild, zaadlijsten verwijderd en in stukjes gesneden)
1/2
tas
room
2
EL
boter
1
EL
citroensap
3
EL
whiskey
cognac kan ook
3/4
tas
parmezaan
geraspt
4
schelletjes
gerookte ham
1
handje vol
rucola
peper en zout
Instructies
Breng een grote pot met gezouten water aan de kook.
Plaats de stukjes meloen in een blender en mix tot een saus met nog wat kleine stukjes in.
Laat de boter samen met de room warm worden op een middelmatig vuur. Breng de saus gedurende 2 minuten aan de kook.
Zet het vuur terug lager en voeg de gemixte meloen, het scheutje whiskey en citroensap toe.
Voeg de geraspte parmezaan toe en meng goed door elkaar.
Kook, terwijl de saus indikt, de pasta al dente (8 Ć 10 min).
Giet de meloensaus over de pasta en meng goed door elkaar.
Dien de pasta op met gerookte ham en een beetje rucola. Smakelijk!