Nep paella met een halve bloemkool op overschot
Prep Tijd
20minuten
Kook Tijd
15minuten
Prep Tijd
20minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Hak de bloemkool fijn met de hand of in een keukenrobot tot deze de textuur van rijst benadert.
  2. Laat 1 EL olijfolie warm worden in en grote pan en bak de schijfjes chorizo aan gedurende 1 à 2 min tot ze bruin en krokant zijn. Haal ze uit de pan en zet opzij.
  3. Bak nu gedurende 30 sec de scampi’s aan in de chorizo-olie en zet daarna eveneens opzij.
  4. Bak de kippenblokjes in dezelfde pan aan gedurende +/- 3 min tot ze rondom rond lichtjes gebruind zijn en zet opzij.
  5. Zet het vuur middelhoog en voeg 3 à 4 EL olijfolie toe. Voeg de ajuin, paprika en chilipeper toe en bak deze gedurende 2 à 3 min.
  6. Voeg daarna de knoflook, het paprikapoeder, de saffraan en een beetje zout toe en meng alles door elkaar.
  7. Laat alles gedurende 2 à 3 min pruttelen tot de groenten gaar zijn en de saus ingedikt is.
  8. Voeg tenslotte de kip samen met de ‘nep-rijst’ en doperwten toe en laat nog eens 5 min zachtjes koken. De bloemkool mag nog een klein beetje krokant zijn.
  9. Voeg op het einde de chorizo, scampi’s en het citroensap toe en meng alles nog eens goed door elkaar. Werk af met een beetje pijpajuin.