Ga terug
+ servings

Zelfgemaakt gemberbier

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 23 minuten
Gang Dranken
Keuken Amerikaans
Porties 2 liter

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Rasp de gember en doe deze samen met de suiker en het water in een kleine pot.
  • Breng het water aan de kook en laat de siroop 10 minuten goed doorkoken tot al de suiker opgelost is.
  • Zet opzij en laat de siroop minimaal één uur trekken. Giet de siroop door en fijne zeef zodat alle stukjes gember verwijderd zijn.
  • Zet een trechter in een petfles van 2 liter en voeg de gist toe. Overgiet de gist met de gembersiroop, het citroensap en 2L water. Draai de stop op de fles en schud alle ingrediënten goed door elkaar.
  • Zet de fles in een donkere kast en laat het gemberbier 2 à 3 dagen trekken tot de fles hard staat en er prik in het bier zit.
  • Plaats de fles vervolgens in de ijskast om het fermentatieproces te vertragen.
Recept afdrukken Pin recept